Авион «Аерофлота»  на линији Москва-Бангкок, упао је у ваздушни џеп, такозвану  турбуленцију, при чему је повређено 27 путника, укључујући 24-оро Руса. Неки од њих су тренутно  подвргнути операцијама док се неколико њих припрема за операције, рекао је за РИА Новости шеф конзуларног одељења Амбасаде Русије  на Тајланду  Владимира Соснов.

Према авио-компанији «Аерофлот», од 25 повређених, њих 11 су већ отпуштени из болнице. Шеф конзуларног одељења се тренутно налази у болници Самтивет Синкарин у Бангкоку, где се указује помоћ жртвама.

Према авио-компанији «Аерофлот», док се приближавао аеродрому у Бангкоку, лет СУ 270 је упао у снажне турбуленције.

 «Данас, 1. маја, Боеинг 777, број лета СУ270 из Москве за Бангкок, 40 минута пре слетања на аеродром у Бангкоку је на  упао у подручје јаке турбуленције, при чему је повређено неколико путника… Ова турбуленција није била производ облачности, већ се догодила на ведром небу са добром видљивошћу. Метеролошки радар није могао да на време сигнализира њено постојање, тако да посада није била у могућности  да упозори путнике на потребу да се врате на своја места «, наводи се у саопштењу авиакомпаније.

 

Тагови: ; ;