Припадници барске полиције избацили су из сале „Тополице“ најватреније навијаче КК Морнар, због истицања парола на којима је писало „Не у НАТО“ и „Не у ЕУ„.

Играо се други минут четврте утакмице финалне серије кошаркашког првенства Црне Горе, када су навијачи показали поменуте транспаренте, након чега су реаговали из полиције и испразнили тај дио трибина.

Није се, дакле, пуно чекало да се на дјелу види како изгледа НАТО окупација Црне Горе. Подсјећамо, у петак је крњи парламент Црне Горе донио одлуку о уласку у НАТО војни савез.

„Избацивање навијача Морнара са кошаркашке утакмице Морнар-Будућност, само зато што су истакли транспаренте са садржајем којим се демонстрира опредјељење омладине и грађана Бара против уласка Црне Горе у НАТО, сраман је, недемократски и кукавички чин полиције и режима који супротно вољи народа уводи земљу у злочиначку и нама џелатску и окупаторску војну алијансу“, саопштено је из ОО Нове српке демократије Бар, поводом инцидента који се десио у Спортској дворани „Тополица“.

Из ОО НСД кажу да је „јадан и жалостан однос режима према неистомишљеницима у Бару и Црној Гори, а ти неистомишљеници су убједљива већина грађана“.

„Отпор ће сваког дана бити све снажнији. Овај народ нијесу уништили ни Аустроугари, ни Њемци, нити Италијани, а ни Османлије под чијом смо окупацијом били пет вјекова, па неће ни ови окупатори којима без имало стида ова велеиздајничка дрљевићевска и профашистичка власт трчи у загрљај“, наведено је у саопштењу ОО НСД, уз оцјену да ће издајници на крају проћи како су пролазили и њихови узори из прошлости.

Тагови: