Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — сат времена испред средњеевропског)

 

22:14

 

Украјинска војска је вечерас око 17:30 започела са нападима на Доњецки резервоар и околину Јасиновате. Особље резервоара се налази у склоништу пошто украјинске снаге не дозвољавају евакуацију него и даље нападају.

 

19:47

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 47 пута напале територију ДНР. Под ватром се нашло 16 насељених места. Током напада оштећено је 9 стамбених објеката.

 

Током дана украјинске снаге отварале су ватру на Зајцево недалеко од Горловке. Током напада запаљена је једна кућа.

 

13:23

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана шест пута напале позиције Народне милиције у подручју града Первомајск, као и насеља Фрунзе, Калиново и Калиновка.

Украјинска војска нападала је током претходне ноћи предграђа Јасиновате. Током напада на насеље Јаковљевка оштећено је 5 кућа а рањена су два цивила, мушкарац и жена. Око 21:30 под ватром украјинских нациста нашао се и контролно пропусни пункт Мајорск недалеко од Горловке. Под ватром су се нашла и насеља Саханка, Лењинское и Коминтерново на југу ДНР.

Тагови: ; ;