Агент ФБИ, која је добила задатак да учествује у истрази против милитаната из терористичке групе «Исламска држава» отишла је у Сирију и удала се за већ ожењеног припадника ове терористичке групе, преноси ТВ канал ЦНН .

ФБИ преводилац Данијела Грин, слагала је своје претпостављене о својим намерама и упозорила будућег супруга Дениса Касперта да је под истрагом.  Гринову је Касперт оженио 2014. године, али су медији за то сазнали тек сада.

Према каналу, након  неколико недеља Гринова је схватила да је погрешила, и вратила се у САД, где је ухапшена. Грин је пристала да сарађује са властима. Она је осуђена на две године затвора. Прошлог лета,  је ослобођена.

Подсетимо, у октобру 2015, ЦНН је известио да је 39-годишњи  Денис Касперт елиминисан током напада америчких авиона у Сирији.

Раније је амерички Стејт Департмент ставио Каспера на  списак опасних међународних терориста. Према агенцији, бивши репер из Немачке се придружио Исламској држави  2012. године, и служио у сврху вршења пропаганде и врбовања нових чланова углавном са Запада.

Он је се  у више наврата појављивао у видео снимцима Исламске држава, а једном се појавио у сцени одсецања главе.

Тагови: ; ;