Ако су  Пољаци мислили да ће успети да зауставе Ноћне вукове на њиховом путу подсећања на славну историју и жртве њихових дедова који су своје животе положили на олтар слободе, преварили су се. Пољска је покорена!

Покушали су Пољаци да их зауставе. Покушали да их убеде да продају веру за вечеру. Да их убеде да скину препознатљиве прслуке и склоне заставе( зарад  безбедности  како су рекли) и да у обичној одећи уђу на територију Пољске.

Нису их убедили. Ноћни вукови не продају веру за вечеру, «ни прслуке за кока колу и хамбургере» како је изјавио њихов лидер Александар Золдастанов Хирург.

На свом путу стазама победе названим «Пут победе-Берлин 2017», учесници мотомарша  су положили цвеће на гробљу совјетских официра у Вроцлаву у Пољској

 

Меморијални комплекс у Вроцлаву је подигнут на месту где су сахрањена 763 официра Црвене армије који су погинули 1945. током ослобађања Пољске од нациста.

Данас ће колона учесника мотомарша  посетити Аушвиц, да би одали почаст жртавама нацистичког логора смрти.

Пре 72 године Пољску су прегазили војници Црвене армије на свом путу за Берлин. Јуче и данас то чине њихови наследници, наследници који чувају своју историју.

 

Народ који нема прошлост, нема ни будућност. Наследници славних војника Црвене армије то знају, и зато своју Отаџбину чувају.

 

News Front  у сарадњи са прес службом Ноћних вукова Русија свакодневно прати учеснике мотомарша «Пут победе-Берлин 2017».

Лола Ђорђевић

Тагови: ; ;