Министарство спољних послова Руске Федерације осудило је агресивне изјаве Рамуша Харадинаја упућене на адресу Београда и српског руководства.

 

«Сматрамо неприхватљивим недостатак адекватног одговора од покровитеља Приштине, пре свега ЕУ и САД, на такве необуздане екстремистичке изјаве. Да ли их западни партнери сматрају нормалним? Да ли су такве изјаве прихватљиве у савременој Европи? Јесу ли Брисел и Вашингтон солидарни са Харадинајем или једноставно не могу да уразуме своје штићенике?», пита Одељење за информисање Минисатрства спољних послова Руске Федерације у саопштењу.

Са жаљењем се констатује и да је такав развој подстакла и одлука француског суда, који је игноришући правно оправдани захтев српске стране ослобадио Харадинаја, који је оптужен за злочине, отмице и силовања.

«Ово показује да је квазидржава Косово главни извор регионалне нестабилности и да попустљивост према великоалбанским апсирацијама може довести до подстицања међуетинчких сукоба, и представља потенцијал за сукобе на Балкану», закључује се у саопштењу.

 

 

РТС

Тагови: ; ;