Током мотомарша «Пут победе — Берлин 2017» у месту Масловице у Пољској где су учесници мотомарша провели ноћ, извршена је рација од стране пољске полиције.

«Ухапшен  је Николај Логинов — један од учесника овогодишњег мотомарша. Николај Логинов је активни учесник  маршева «Пут победе», који се увек понашао дисциплиновано, и који је поштујући закон кренуо путевима предака, да би испунио своју обавезу као човек и унук једног ветерана Великог отаџбинског рата“, наводи се у саопштењу пресс службе Ноћних вукова.

«Документи  Логинова су били у реду. Полиција је као разлог за притвор навела  неважећу визу, која је наводно истекла  након прошлогодишњег мотомарша. У ствари, Николај  је добио визу крајем  маја прошле године, другим речима, притвор и депортација нису законити», додаје се у саопштењу Андреја Барбовског  председника одељења Ноћних вукова задуженог за организацију мотомарша «Пут победе».

«Чудна нека демократија у Европи данас», констатовао је  Барбовски.

Подсећамо да су током јучерашњег дана учесници мотомарша «Пут победе — Берлин 2017»  посетили  меморијални  центар концентрационог  логора «Аушвиц» или где су одали почаст жртвама и положили цвеће.

News Front  у сарадњи са прес службом Ноћних вукова Русија свакодневно прати учеснике мотомарша «Пут победе-Берлин 2017».

 

Према најновијим подацима ухапшеног члана Ноћних вукова су депортовали  у Калининград, док је мотоцикл остао у Пољској. Остали учесници су наставили за Словачку у пратњи полиције.

Лола Ђорђевић

 

 

 

Тагови: ; ; ;