По најновијим информацијама, Председник САД Доналд Трамп је лагао када је изјавио да се носач авиона „Carl Vinson” упутио према Северној Кореји, јавља Wall Street Journal, додајући да је ова председникова неозбиљност изазвала заједљиве коментаре и подругљиве осмехе код других.

У Северној Кореји су са задовољством оценили да Трамп блефира у вези свих упозоравајућих дејстава које је наводно уперио против ове земље.

„Ако је то заиста била лаж, Јужна Кореја више неће веровати ономе што Трамп говори”, рекао је кандидат за Председника Јужне Кореје Хон Пхе.

„Изгледа да Трампов приступ Северној Кореји све више личи на Обамину политику”, један је од коментара на кинеској социјалној мрежи Weibo.

Војни коментатор Ник Лексион је уверен да је Трамп лажно усмеравање носача авиона „Carl Vinson” ка Северној Кореји срачунато искористио за одвраћање те земље од нове атомске пробе.

С друге стране, јапански професор Нарушиге Мишисита из Националног института политичких истраживања сматра да ће ово имати лоше последице по Белу кућу.

„У ванредним ситуацијама се дезинформације могу користити у функцији тактике, али ако Председник САД буде ширио дезинформације у мирно време, као сада, то ће подрити поверење у САД”, каже професор.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ;