Србија, Русија и Сирија имају много тога заједничког, пре свега, све три земље угрожене су од стране западних сила. Зато и не чуди што су многи људи у Србији, а поготово русофили, реаговали на актуелну ситуацију у Сирији. Удружење „Евроазијски пут“ отишло је корак даље и организовало протест подршке овој земљи.

Акција под називом „Подршка сиријском народу и председнику Асаду“ одржала се испред Народне Скупштине, у исто време кад и студентски „Протест против диктатуре“. Чланови удружења носили су српску и сиријску заставу, слике Путина и Асада, ленте Светог Ђорђа… Одговарали су и на питања новинара о руској улози у Сирији, Трамповој исхитреној одлуци, и какве све то везе има са Србијом.

„Сирија има дугу традицију супротстављања америчком империјализму“. рекао је Иван Вукадиновић, председник Скупштине удружења. „Башаров отац Хафиз ел Асад успео је да надмудри Американце и да их истера из Либана“. Он се осврнуо и на манипулацију западних медија који су креирали лажну вест о хемијском нападу у Кан Шеикуну (као што је познато, ради се о „false flag“ нападу, исте врсте као и операција „Рачак“, „Масакр на Маркалама“ и сл.).

„Подршка Сирији не извире само из осећаја за правду. Исти они који су напали Сирију нападају и нас, и сарађују са терористима исте провинијенције који оперишу на нашој територији“, завршио је Вукадиновић.

 

Тагови: ; ; ; ;