Све што публикује WikiLeaks има за циљ да нанесе штету САД и нема никакве везе са новинарством и легалним прикупљање информација, рекао је у Сенату САД дректор FBI Џејмс Коми.

„То је ширење наших тајних информација чији је циљ наношење штете САД. Публикације Џулијана Асанжа представљају претњу америчким интересима и америчким грађанима. Наши новинари тако де поступају. Пре објављивања тајних података или информација увек се преходно повежу са нама”, рекао је он.

На његову тврдњу: „Русија је највећа опасност!”, сенатор-републиканац Линдси Грејем је питао да ли може да се тврди да руске власти прикривају сајбер-криминалце?”, Коми је без колебања одговорио: „Да!”.

„Може ли се тврдити да руске власти настављају да се, све досад, мешају у политички живот САД?”, питао је Грејем.

„Да, то је истина”, одговорио је Коми.

„Можете ли се сагласити са мном да ће се они (Руси) зауставити само у случају да од таквог држања сами буду имали штете?”, питао је Грејем.

„Сматрам да је ваша тврдња исправна!”, рекао је Коми.

Сенатор је затражио и да Коми прецизира колико је велика претња са стране Русије.

„То је, по мом мишљењу, за нас највећа опасност која долази из неке од земаља, узимајући у обзир њихове намере и могућности”, био је јасан Коми, али је био приморан да призна да FBI и даље не располаже никаквим доказима да је Русија успела да утиче на резултате америчких председничких избора.

На све то портпарол Беле куће Шон Спајсер је имао само један одговор: „То је мишљење FBI”, додајући да не зна каквим доказима за своје тврдње располаже Коми и да Доналд Трамп главном претњом САД сматра Северну Кореју.

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;