Никола Груевски је, након смене на челу Собрања, преко свог ФБ налога послао поруку „парламентарној већини” и њеним страним покровитељима.

„У демократском друштву владавина већине, која се не заснива на владавини права, представља диктатуру и тако се и назива. Ни једна демократска Влада у свету не сме да буде изабрана уз кршење начела владавине права. Јер, то је већ у старту диктатура”.

Он сматра да су демократски систети из разних разлога признавали многе диктаторске Владе и да, у случају Македоније, то неће променити слику о противуставној промени на врху парламента.

Исти став има и иницијатива „За заједничку Македонију” која је у Скопљу одржала свој 66 протестни марш од зграде Владе до Собрања, на челу са Богданом Илијевским.

„Ово са самопостављењем парапредседника Собрања је једва врста окупације. Ова дивља грања моћних евробирократских снага, изведена на брзину, заувек ће остати дивља градња”, рекао је Илијевски.

„Ово јесте окупација, али се нећемо предати. Не треба нам сто хиљада на улицама да бисмо се борили. Само народ може да спаси Македонију. Пут слободе води преко превремених избора”, рекао је његов колега Борис Дамовски.

Иницијатива је своје присталице извела и на улце Охрида, одакле су позвали Председника Ђорђа Иванова да иступи против пучиста који су на криминалан начин изабрали преседника Собрања.

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ; ;