«Радио Слобода» објавио је на свом Јутјуб каналу видео са моментом недавне експлозије аутомобила мисије ОЕБС-а у Луганској области.

«На видео снимку евидентиран је моменат када је, приликом проласка транспортног средства које је превозило припаднике мисије ОЕБС-а на истоку Украјине на територији Луганске области под контролом руских побуњеника експлодирала бомба на путу. Амерички болничар Џозеф Стоун преминуо је 23. априла и то је први случај да је припадник мисије ОЕБС страдао на територији Украјине од почетка сукоба»- наводи се у коментарима на видео снимку.

Међутим, остаје нејасно како и од кога се у рукама новинара «Радио Слобода» нашао видео снимак догађаја с места које не контролише Украјине и на коме не раде новинари овог медија. Остају нејасне и околности како су аутори овог видео снимка знали да ће се догодити експлозија.И како објаснити да се у том моменту и на том месту појавила камера која ће забележити моменат експлозије?

«Радио Слобода» није «палио». А онда је поставио видео снимак експлозије аутомобила ОЕБС-а у Луганској области. А шта ми видимо на видео снимку? Видимо испланирану операцију украјинских терориста о паљењу аутомобила мисије ОЕБС, који се документује видео снимком. А видео се налази у поседу проамеричке организације «Радио Слобода». Али, свеједно је крив Путин. Тако и живимо»- рекла је новинарка News Front-а Јулија Витјазова.

Тагови: ; ; ;