Група од педесетак младих из Требиња који су синоћ кренули на концерт у Херцег Нови на црногорском Граничном прелазу Ситница задржана је два и по часа, јер су их цариници игнорисали пропуштајући возила иза њих, све до доласка четири возила специјалаца који су их легитимисали, а мушкарце и цели аутобус детаљно претресли.

фото: РТРС

Једна од путница је потврдила да су им цариници рекли да им је тако наређено, додајући да су специјалци од мушкараца тражили на увид по 50 евра, а након тога им рекли да скидају мајице и ципеле како би се уверили да не носе ништа сумњиво.

„Цели аутобус су до детаља претресли, укључујући и растављање страница у аутобуском тоалету“, каже ова путница и додаје да су им специјалци рекли да имају дојаву да је група младих кренула да прави проблеме у Херцег Новом.

Када су мислили да је „мукама дошао крај“ и кренули са границе, само након километар вожње поново су их зауставили специјалци, за које путници тврде да су били исти они са границе и поново их легитимисали.

„Рекли су нам да ћемо бити праћени и у Херцег Новом. Ништа нам није било јасно. Да смо терористи не би се тако према нама понашали. Међу нама је било и троје малолетника“, наводи путница.

Она додаје да ситуација није била нимало пријатна.

„Само смо желели да уживамо у концерту у суседном граду, у који редовно одлазимо на концерте наших популарних певача“, каже саговорница Срне.

Према њеним речима, када су стигли у Херцег Нови, концерт је већ био завршен, па су пре повратка у Требиње отишли да прошетају, али уз пратњу специјалаца.

На аутобуској станици, одакле су кренули кући пола сата после поноћи стигла је „марица“ са дванаест истих наоружаних специјалаца који су, након што су се уерили да је реч о „мирољубивој“ посети, Требињцима рекли да су из Будве и да им је наређено да прате групу младих Херцеговаца.

 

Извор: РТРС/ Срна/ Искра

Тагови: ; ; ; ; ;