Колика је мржња Украјинаца према свему што долази из Донбаса, показује пример 23 трогодишњег Александра Ткачева, родом из Донбаса који је брутално убијен од стране својих колега у кампу за обуку украјинске војске у Харков региону, објавио је Тв канал Звезда.

 Александар, становник села Степановка, мобилисан  је у војску на његов рођендан — 19. априла, а пронађен је  мртав, само пет дана касније.

Ткачев је имао правни основ да избегне службу у украјинском војсци — он је једини син инвалида друге групе, чиме је у складу са украјинским законом одговоран да води бригу о оцу који од њега зависи. Али Ткачев није хтео да искористи ову олакшавајућу околност, и пријавио се да добровољно служи у украјинској војсци.

Отац Ткачева је рекао да га је на дан смрти син назвао, и жалилио се на злостављање од стране колега у кампу за обуку, где га због његовог места рођења, како је рекао  «издвајају и понижавају»

Судећи по модрицама на телу, као и повредама гениталија, и велике маснице на слепоочници, Ткачев је методично претучен пре смрти.

Оно што се десило овом младићу се уклапа у идеологију актуелне украјинске власти, која је у протекле три године Украјинцима усадила готово животињску мржњу према Донбасу и његовим становницима.

Па чак и то што је добровољно пристао да се бори за «Нову Украјину» није помогло несрећном младићу да постане у очима својих колега  ништа бољи од «сепаратиста» из ДНР и ЛНР.

 

 

Тагови: ; ; ;