У нашој 15. по реду емисији анализирали смо најважније догађаје у свету и код нас:

Камиони са мозаиком намењеним Храму Светог Саве на Врачару, стигли су у Београд.

Из Русије кренуо је победнички марш Ноћних вукова за Берлин. На граници са Пољском, Ноћни вукови су се сусрели са поблемима.

У Црној Гори се присталице и противници НАТО-а такмиче, не на трговима, него прилично необично — у реп песмама. Јуче се на Јутјубу појавила песма «Зашто НАТО- зато!» чији наслов и текст савршено обухватају суштину аргумената у корист алијансе.

Наставља се политичка криза у Македонији везана за албански фактор у тој земљи.

Црногорске новине су објавиле чланак «Руски шпијун Вињамин Стрига био на привременом раду у Будви». Иначе, у чланку су уредница News Fronta Оксана Сазонова и чланови њене редакције окарактерисани као «новинарско-паравојни контакти у Србији».

Ако западну машинерију у Црној Гори угрожава NewsFront, онда та машинерија и није нека. Оксана Сазонова

У Београду је представљена књига «Разбојничка држава – Косово у светској политици» чија је ауторка Јелена Георгијевна Пономарјова, Професорка универзитета МГИМО др Јелена Пономарјова, један од водећих руских стручњака за Балкан.

На тему актуелих дешавања у Црној Гори, Косову и Метохији и Македонији, као и на утицај тих дешавања на Србију и регион, разговарали смо са Бошком Козарским оснивачем српско руског образовног центра.

«Управо данас из Македоније је стигла вест да је у селу Лешок на северу Македоније примећена активност фирме Organs Watch, компаније која је повезана са турским хирургом који је реализовао онај страшни пројекат Жуте куће», упозорава Козарски.

Козарски: Откуд фирма «Organs Watch» на северу Македоније? Припрема ли се нова «Жута кућа»?

Тагови: ; ; ; ; ;