Срби у Француској су уз Марин Ле Пен. Уколико Емануел Макрон дође на чело Француске, приоритет ће имати светска елита и планови ЕУ, а ти планови су веома лоши када је реч о Космету, преноси „Спутњик“.

„У Француској данас живи око 400.000 Срба, а неки од њих су већ трећа или четврта генерација наших људи која је тамо рођена и имају двојно држављанство. Они са правом гласа у првом кругу председничких избора махом су подржали лидерку Националног фронта Марин ле Пен, мада има и Срба који су свој глас дали Жан-Лику Меланшону,“ каже за „Спутњик“ Ромео Милошевић, председник Савеза Срба у Француској и додаје:

„Предизборна атмосфера у Паризу уочи другог круга председничких избора је веома чудна, пре свега јер многи људи још увек не знају коме ће од кандидата дати свој глас. Чудновато је и то што се овде води медијска кампања која у потпуности жели да Макрона стави на столицу будућег председника.“

Он је истакао да је српска дијаспора у Француској већински наклоњена лидерки Националног фронта.

„Њени ставови везани за Косово*, као и углед који Марин ле Пен ужива у Русији, свакако утичу на однос Срба према њој. Мада, у првом кругу избора чланови наше заједнице делом су гласали и за Жан-Лик Меланшона, који такође има интересантне ставове везане за Косово. Када је реч о гласању у недељу, верујем да ће Марин ле Пен имати већинску подршку нашег народа у Француској,“ објашњава Милошевић.

Уколико пак Емануел Макрон дође на чело Француске, Милошевић каже да ће, нажалост, опет светска елита бити стављена у први план, као и планови Европске уније, преноси „Спутњик“.

„Ти планови су, нажалост, веома лоши што се тиче Космета. Верујем да ће таква политика још више унапредити планове власти на КиМ, штавише и планове да се створи нека мало већа Албанија, ако тако могу да кажем. Дакле, ако Макрон постане председник Француске, то и није баш тако позитивно за Србију,“ казао је Милошевић.

Тагови: ;