Иванцов: Покушаји ревизија Другог светског рата врше се и на највишим нивоима

Амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов рекао је да је циљ манифестације „Бесмртни пук“ , између осталог, да се не дозволи искривљавање историје, што је постало уобичајено у савременом информативном рату.

Иванцов: Покушаји ревизија Другог светског рата врше се и на највишим нивоима

„Без сећања на нашу славну историју, наша будућност неће бити боља. Нажалост, покушаји ревизија Другог светског рата врше се и на највишим нивоима“, истакао је Иванцов.

Према његовим речима, треба имати на уму да је циљ фалсификовања историје да се поделе руски народ и његови савезници по измишљеним националним и/или верским основама.

„При томе непријатељи наше земље хтели би да нас виде да се кајемо за непостојеће грехе, а под тим изговором могу се лако испоставити конкретни територијални и материјални захтеви“, указао је Иванцов, преноси Спутњик.

Он је додао да је манифестација „Бесмртни пук“ велико признање сећању на погинуле за слободу и отаџбину и да је то истински народна акција, цији је смисао да обједини људе на основу општих људских вредности.

Иванцов је подсетио да је та акција започела пре пет година у Томску, у срцу Сибира, и да је током година стекла широки патриотски карактер, омогућивши свима да 9. маја одају почаст и поштовање подвигу славних предака.

„‘Бесмртни пук‘ биће одржан и ове године у многим градовима, а први пут и у Бањалуци. Треба истаћи да ће манифестација овде имати неполитички друштвени карактер“, рекао је Иванцов за „Руски газету“.

 

Танјуг

Коментари: