Сваким километром су све ближе Берлину. Сваким сатом, колона учесника расте. Власти ЕУ услед беса и немоћи да их зауставе, крећу са уценама припадника седме силе. Новинарима је под претњом отказа наложено да не извештавају о кретању колоне.

Велика Европа је у страху од Ночних вукова. На све начине покушавају да изврше опструкцију мото марша Пут победе Берлин 2017.

Тражили су да се одрекну обележја, тражили да скину прслуке и Георгијевске ленте. Хирург им је одговорио «Ми не продајемо прслуке за кока колу и хамбургере».

Фото: Алекандер булдог

Пољаци су кренули оштро, хапсећи чланове Ночних вукова због, наводно истеклих виза. Нису их успели зауставити.

Сада ЕУ игра перфидније. Новинарима се под претњом отказа «сугерише» да прескоче у својим извештајима колону Ноћних вукова. Да зажмуре, да их не виде.

Је ли то та Европејска демократија? Је ли то слобода медија?

Ноћни вукови у Прагу

Лидер Ноћних вукова Александар Залдастанов Хирург је на својој званичној Вконтакте страници написао:

«Колона неумољиво расте! Европске власти под претњом отказа забрањују новинарима да дођу до меморијалних комплекса и преносе извештаје о начину на који се креће колона учесника «Пут победе».  Све им је узалуд! Зауставити нас је НЕМОГУЋЕ!!

Управо тако. Може Европа да жмури. Може да прекраја историју по сопственим потребама, али та иста Европа не треба да заборави да је захваљујући прецима учесника мото марша била ослобођена од нацизма.

Брно. Чешка

Европо, стиди се своје заборавности. Европо, стиди се своје демократије.

News Front захваљујући контактима са учесницима марша, и прес службом Ноћних вукова, свакодневно извештава о кретању колоне учесника Пут победе-Берлин 2017.

Лола Ђорђевић

Тагови: ; ; ; ; ;