Председник Републике Српске Милорад Додик честитао је председнику Руске Федерације Владимиру Путину Дан победе над фашизмом, истичући да овај велики празник увек подсећа на славно време када је велики руски народ, предводећи антифашистичку коалицију, пресудно утицао на излазак света из пакла Другог светског рата.

Додик је нагласио да је руски народ поднео највећи терет Другог светског рата о чему сведочи и 25 милиона руских жртава, што представља половину свих жртава у Другом светском рату, те поручио да се не сме никада заборавити.

«Ми, припадници српског народа, кога, такође, краси слободарски дух и антифашизам, истина и правда, поносни смо на историјску улогу братског руског народа у сламању фашизма, али и на своје учешће у борби против фашизма којем је српски народ задао одлучан ударац на овим просторима, доносећи слободу свима», наводи се у честитки.

Председник Српске је напоменуо да смо данас, нажалост, сведоци покушаја прекрајања историје, пре свега, од потомака оних који су у Другом светском рату били на страни фашиста и агресора и који би да доведу у питање истину о улози и страдању за слободу руског, српског и осталих слободарских народа у Другом светском рату.

«Радује нас да се руски народ са Вама на челу оштро супроставља таквим срамним покушајима, којима је изложен и српски народ, те да ће агресори и злочинци бити смештени где им је и место — у тамну стране наше историје. Примите још једном моје искрене честитке», поручио је председник Српске у честитки председнику Русије.

Тагови: ; ;