Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско -сат времена испред средњеевропског)

19:44

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 43 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашло се 12 насељених места. Под ватром укронациста нашао се Кировски и Петровски рејон Доњецка, Јасиновата, Докучаевск и насеље Јасное, као и насеља Саханка, Лењинское, Октобар, Сосновское и Коминтерново на југу ДНР. Под ватром се нашло и насеље Зајцево северно од Горловке где је рањена једна жена цивил 1950. годиште. У Трудовском рањен је мушкарац 1974. годиште.

 

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 11 пута напале позиције Народне милиције у подручју града Первомајск, као и насеља Фрунзе, Калиново и Сокољники.

У раним јутарњим сатима одјекнуле су две експлозије у подручју меморијалног центра Саур- Могила. Из администрације лидера ДНР саопштено је да су експлозије дело Украјине са циљем застрашивања уочи обележавања 72- е годишњице Победе над фашизмом.

 

Тагови: ; ;