Повратнику Благоју Зувићу из Доњег Драгољевца код Истока, синоћ је демолирана кућа, саопштило је косовско Министарство за заједнице, позивајући се на информације које је добило од својих представника са терена у Истоку.

На кући, чија је примопредаја била у петак, избијени су готово сви прозори и оштећен је зид на улазним вратима.

Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић оцењује да је ово класичан покушај да се Зувић поново натера да напусти своје имање и самим тим стави до знања како повратницима тако и Министарству за заједнице и повратак да изградња и обнова кућа повратницима не наилази на одобравање оних који желе да повратника на Косову буде све мање.

«Ми настојимо и настојаћемо да створимо услове достојне за живот онима који су се на Космет вратили, и у томе нас неће нико спречити. Чин који се догодио синоћ је још једна опомена да неће бити лако да вратимо све који желе да се врате, што никако није добро», истакао је Јевтић.

Додао је да Министарство неће одустати од повратка расељених и намере да им обезбеди нормалне услове за живот упркос томе што се овакви инциденти понављају.

Ово је други пут како се застрашује овај исти повратник, првог пута је то било када му је започета кућа. Благоје Зувић се налази у Драгољевцу, а током ове недеље је требало да му се кућа опреми намештајем.

Случај је пријављен полицији која је изашла на лице места и извршила увиђај.

 

Извор: РТС/Танјуг

Тагови: ; ; ;