Председник Грађанске иницијативе «Слобода, демократија, правда» Оливер Ивановић захвалио је грађанима Републике Српске на подршци коју су му дали и дају у настојању да пред Еулекс судом докаже да није починио ратни злочин.

 

Ивановић, који се јутрос састао са председником бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорадом Арловом, истакао је значај успостављања јачих веза између Срба са Космета и из Републике Српске.

«Веома је значајно да се везе које су још у повоју учврсте и ојачају», рекао је Ивановић Срни, апелујући на власти из Београда да преузму кокретне мере на стварању стратегије очувања свих Срба и територија на којима Срби живе.

Ивановић је прихватио позив Арлова да ускоро посети Бањалуку.
Арлов је Срни рекао да је Ивановић потребан не само Србима на Косову и Метохији, већ да његово политичко искуство може много помоћи у уједињењу Срба и стварању јединствене стратегије српског народа.
Крајем априла Ивановићу, којем се суди за наводни ратни злочин почињен током 1999. године у јужној Косовској Митровици, укинута је мера кућног притвора.
Ивановић је ухапшен 27. јануара 2014. године. Саслушано је више од осамдесет сведока у првостепеном судском процесу који је трајао више од годину дана.
Суђење је поновљено, а укинутом првостепеном пресудом Ивановић је био осуђен на девет година затвора.

Тагови: ;