Потпредседница владе Зорана Михајловић разговарала је данас у Беогаду са делегацијом локалних самоуправа, удружења грађана и Српске православне цркве из Херцеговине и поручила да је Влада Србије спремна увек да подржи сународнике.

Они су затражили да Влада Србије подржи реализацију пројеката који би помогли Србима у Мостару и околини да очувају национални идентитет и подигну квалитет живота, саопштено је из кабинета Михајловићеве.

Делегација коју је предводио парох мостарски Радивоје Круљ предочила је потпредседници Михајловић више пројеката у којима би добро дошла помоћ Владе Србије.

Михајловић је затражила детаље свих пројеката како би се видело на који начин влада најефикасније може да помогне.

«Влада Србије води и увек ће водити рачуна о својим сународницима. Желимо да подржимо све оне пројекте који ће Србима у Херцеговини омогућити миран суживот са другим народима», рекла је Михајловић.

Гости су Михајловићевој представили пројекат изградње водовода у селу Жељуша, доградњу локалног пута и опремање основне школе у Мостару у којој би се одржавала настава на српском језику.

Затражили су помоћ и у обнови Дома културе у Мостару и игралишта за децу.

У делегацији су били и начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић, потпредседник Заједнице српских удружења града Мостара и начелник одељења опште управе града Мостара Предраг Шупљеглав, чланица главног одбора «СПКД Просвјета» Мостар Сања Бјелица Шаговновић.

Тагови: ; ; ; ; ; ; ;