Акција «Бесмртни пук», посвећена годишњици победе у Другом светском рату, одржана је у уторак у једном од централних паркова у кинеској престоници — парку «Чојанг».

Акција у Пекингу је организовао координатор Међурегионалног историјско-патриотског друштвеног покрета «Бесмртни пук» у Кини Елена Тимофејева, уз учешће руске амбасаде у Кини, руског клуба у Пекингу и Уметничке галерија «Јинтаи». Први марш у Пекингу је одржан у 2016 када је присуствовало неколико десетина људи.

Организатори су поделили гостима и учесницима прославе Георгијевске траке (траке Св. Ђорђа). Централни догађај био је марш колоне «Бесмртни пук» у парку са стазом која води до скулптуре «Совјетски соко» (совјетски пилот). Учесници манифестације пустили ка небу балоне са именом акције, а потом је уследио минут ћутања у знак сећања на ратне хероје. Руски амбасадор у Кини Андреј Денисов такође је учествовао у свечаности и положио цвеће на споменик.

Након тога, учесници су се окупили у великој сали «Јинтаи», где је одржан гала концерт. Поред тога, организована је изложба фотографија у галерији посвећеној Великом отаџбинском рату и акцији «Бесмртни пук.» Више од 100 људи учествовало је у прослави.

Као што је раније јавио Кинсеки интернационални радио, акција «Бесмртни пук» у уторак се акције одржавају у још четири кинеска града.

Тагови: ; ; ;