Потпредседника Сабора и заменик председника ХДЗ-а Милијан Бркић изјавио је да потпредседник СДСС-а и саборски заступник Милорад Пуповац и националне мањине неће одређивати састав Владе, те да у Хрватској, уз националне мањине које имају Уставом загарантована права, одлучују Хрватице и Хрвати.

Фото: Лупига

«То је наша земља. Замислите како би то било кад бих ја говорио о томе како ће премијер Александар Вучић у Србији реконструисати владу», указао је Бркић на конференцији за новинаре уочи седнице Председништва ХДЗ-а у седишту странке. (Милијан Бркић се није родио нити живи у Србији; Милорад Пуповац је грађанин Хрватске и Хрватска је и његова земља, ред. Њуз фронт)

То је, како наводи Хина, био његов коментар на Пуповчеву изјаву за РТС да ће, ако буде потребна реконструкција Владе, бити опсежнија од минималнога нужног броја.

Поводом ове изјаве Бркића, Пуповац је на свом Фејсбуку написао да «у име важнијих ствари одговара јавним ћутањем».

«Данас их је више посегнуло за мојим именом, ја за њиховим не каним посезати. Посебно не данас и не овде. Данас и овде, у Хрватској, за свакога па и за мене као њеног држављанина и народног заступника, постоје неупоредиво важније ствари и од мојег имена и од имена оних који за њим посежу. У име тих важнијих ствари одговорићу им јавним ћутањем, чак и на оно на што у неким другим данима и неким другим приликама не бих ћутао», навео је Пуповац на свом Фејсбуку.

 

Танјуг

Тагови: ; ; ;