Немачка полиција ухапсила је још једног мушкарца осумњиченог за учешће у планираном нападу заједно са, раније ухапшеним бившим припадником оружаних снага Немачке, преноси Ројтерс позивајући се на изворе у немачком тужилаштву.

«Оптужени је осумњичен за планирање тешког кривичног дела против државе»- наводи се у саопштењу тужилаштва. Према информацијама Ројтерса у питању је 27- годишњи становник Немачке по имену Максимилијан Т.

27. априла појавила се инфромација о хапшењу 28. годишњег војника Бундесвера Франка А. који је планирао терористички акт у Немачкој. Како се наводи у саопштењу тужилаштва он је у јесен 2015. године тј, на врхунцу мигрантске кризе дошао у центар за пријем миграната, рекао да је дошао са Блиског Истока и затражио азил у Баварској што је и добио.

После се сазнало да је он посећивао курс арапског језика и да се преко WhatsApp, дописивао са једним ектремистом.

Према једној од верзија он је имао екстремно десничарске ставове и планирао је да изврши терористички напад који би бацио сенку на мигранте, а према другој верзији он је планирао да уђе на територију центра где је био пријављен и да ту изазове пуцњаву.

Тагови: ;