Јутјуб (од)блокирао Вучићеву изјаву за Спутњик о Вилијаму Вокеру и фабриковању случаја „Рачак“

Видео изјава премијера Александра Вучића, поводом изјаве бившег шефа верификационе мисије ОЕБС на КиМ Вилијама Вокера да има пројекат за „уједињење Албанаца”, блокирана је на Јутјубу.

Видео изјава премијера Вучића за портал Спутњик блокирана је након 19.319 приказа.

Као објашњење наведено је да „снимак обухвата садржај партнера (Мерлин) КВЗ Дигитал, који га је блокирао на основу ауторских права”.

Реакција Спутњика:

Ексклузивна реакција поводом изјаве бившег шефа верификационе мисије ОЕБС-а на КиМ Вилијама Вокера да има пројекат за „уједињење Албанаца у Албанији и на Косову, али и у дијаспори“, коју је у видео-снимку за Спутњик дао премијер Александар Вучић, блокирана је од синоћ у 21 час, у тренутку највеће посете.

Читаоци портала Спутњик су на тај начин били ускраћени да чују и погледају реакцију новоизабраног председника Србије, јер је од Јутјуба стигло обавештење да је видео постављен на каналу Спутњика на овој платформи блокиран због тужбе за повреду ауторских права. „То значи да ваш видео више не може да се пушта на Јутјубу“, писало је у обавештењу које смо добили.

Не знамо о каквим ауторским правима је реч јер је сав материјал само и једино у власништву портала Спутњик. Неко се у ствари поиграо са нашим ауторским правима. Или је нешто друго у питању…

Видео-материјал  је данас касно поподне одблокиран.

 

Танјуг/Спутњик

Коментари: