На ванредној сједници косовске скупштине изгласано је неповерење Влади такозваног «Косова», јавља дописник Б92 из Приштине.

За пад Владе је гласало 78 посланика, 34 је било против, а три су била уздржана. Тренутно се шпекулише да ли ће уследити нови избори. Као вероватан датум се помиње 25 јун.

Захтев за изгласавање неповерења Влади је поднела Иницијатива за «Косово», Алијанса за будућност «Косова» и самоопредељење и дванаест посланика из партија на власти.

Предлог за изгласавање неповерења Влади је политички, без аргумента и да за циљ има сакривање ранијих коруптивних афера, рекао је такозвани Премијер «Косова» Иса Мустафа на почетку седнице.

«Петиција има за циљ дестабилизацију земље и циљ је сакривање коруптивних афера од раније. Ми имамо највише успеха у борби против екстремизма, миграције и корупције. Ова Влада је спровела многе реформе. Наследили смо дугове од раније али смо испунили обавезе и повећали буџет, отписали смо дугове и остварили буџетску стабилност. То говори о кредибилитету ове Владе», рекао је Мустафа, а преноси Б92.

Ката

 

 

 

 

Тагови: ;