Патриотизам и љубав према Отаџбини, је нешто што се учи од малих ногу. Видети оца, заједно са сином, како одаје почаст прецима који су им обезбедили миран сан, је много више од пуког обележавања церемоније.

Видети родитеље, како заједно са својом децом, полажу цвеће на спомен обележја славних предака, је пример како се воли Отаџбина.

Пример, који ми Срби требамо следити. Пример, који нам дају наша православна браћа Руси је пример, на коме требамо учити.

Љубав према Отаџбини је нешто најузишеније.Многи то заборављају.

У оквиру обележавања Дана победе на гробљу Ослободилаца одржана је цремонија полагања венаца којој су присуствоцали амбасадори и високе дипломатске делегације Русије, Белорусије, Азербејџана, Украјине и Казахстана.

Поред  дипломатских представника церемонији  полагања венаца  су присуствовали  Градоначелник Београда Синиша Мали и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије Александар Вулин

Такође, полагању венаца су присуствовали и представници војске Србије, СУБНОР-а, и  Московског савета ветерана.

Након  церемоније полагања венаца на гробљу Ослободилаца, дипломатске делегације су положиле цвеће на споменик Црвеноармејцу који се налази у унутрашњости меморијалног комплекса.

Поред дипломата, цвеће  су на спомен обележје Црвеноармејцу  положили чланови породица дипломата.

Текст и Фото: Лола Ђорђевић

 

 

Тагови: ; ; ;