Србија треба да буде у стању да примени неизбежну одмазду.

Оно што се данас догодило у парламенту непризнатог Косова, гласање о неповерењу влади, повлачи, према уставу овог самопроглашеног ентитета аутоматски и оставку косовскоалбанске владе премијера Исе Мустафе. Такво мишљење изразио је директор Балканског центра за међународну сарадњу Виктор Колбановски у вези са гласањем о неповерењу влади непризнатог Косова на иницијативу дела опозиционих партија међу којима је и ултрарадикални покрет «Самоопределење».

У одсуству озбиљних аргумената за оставку владе Исе Мустафе овакав сценарио може се објаснити само као директан указ америчких власти косовским Албанцима у вези са убрзањем имплементације пројекта «Велика Албанија».Могуће постављање ратног злочинца Рамуша Харадинаја за премијера Косова представљаће координисање агресивних планова косовских Албанаца првенствено према косовским Србима, Србији, Македонији и Македонцима.

У оваквој ситуацији вероватност војног конфликта на Балкану може се спречити само јачањем војног регионалног баланса путем квалитативног јачања војног потенцијала Србије. Неминовност, и моћ српског удара одмазде треба да обесхрабри сваког потенцијалног агресора да узме оружје у руке не обазирући се на подршку било каквих утицајних спољних покровитеља.

 

Тагови: ; ;