Сва Украјина је током целе године с нестрпљењем очекивала «грандиозни догађај» као што је Евровизија. Власт је трошила и последњи новац на организацију овог музичког фестивала заборављајући при том на унутрашње проблеме земље. Показати шта «Украјина може» био је основни задатак Петра Порошенка и његове свите, како би скренули пажњу западних представника на себе. Али да ли се украјински председник мало «прерачунао»?

 

Можда звезде које су дошле да изведу своје песме још увек нису успеле да оцене све «лепоте» кијевске, али обични гледаоци-странци већ деле своје утиске о шетњи главним градом Украјине. «Ово је нека врста села! Уморна сам од бројања рупа на путевима, возачи су агресивни а продавци не разумеју ни реч енглеског»- жали се на свом Твитер налогу Данкиња Кристина Петерсон. Још један гост Евровизије из Велике Британије написао је гневно писмо на Фејсбуку жалећи се на крађе украјинских закуподаваца стана: «Мој друг говорећи на украјинском језику уговорио је закуп стана на три дана. Пошто се слабо разумем у домаћу валуту тражио сам да ми се појасни. Кад је жена која је закуподавац схватила да сам странац тражила је већу суму новца него што сам дао. Каква грубост! Украјинци мисле да су интелигентнији па се иживљавају над нама. И сматрају себе Европом ?!»

 

Исто тако, на интернету се појавило много ироничних коментара на рачун поздравног говора супруге Петра Порошенка пред гостима «Евровизије»: «Ово је срамота другови. Боље би говорио и мој деда. Боље би било да прва дама није ни излазила». Оцењујући организацију првог дана такмичења једна жена- странац је рекла: «Ово није била церемонија него дивље безакоње. Водитељи су говорили на енглеском језику насумице и постављали чудна и нејасна питања. Болно је било гледати то али издржала сам», рекла је она.

Тагови: ;