„Након одбијања Парламента Косова да призна границе са Црном Гором, Влада Црне Горе би морала да повуче признање државе Косово и да на тај начин заштити минимум националних интереса и дигнитет државе Црне Горе“, то је изјавио Небојша Медојевић председник Покрета за промјене (ПзП).

„Одлука Парламента Косова је, само доказ да је пројекат Велике Албаније усмерен и на део територије Црне Горе и да Косово не признаје сувереност и територијални интегритет државе Црне Горе. Влада Црне Горе би морала да повуче свог Амбасадора из Приштине и да Амбасадора Косова у Црној Гори прогласи „персоном нон грата““, истиче Медојевић.

Имајући у виду да је ова Влада Црне Горе марионетска, антицрногорска и издајничка, каже Медојевић, она мора да прихвати оваква понижења и да, као никад у црногорској историји, обрука државу Црну Гору.

„У име Покрета за промјене, као државотворне црногорске странке позивам све суверенисте и Црногорце да стану уз Демократски Фронт и зауставе понижавање и издају Црне Горе. Сувереност Црне Горе и њен територијални интегритет су, вредност која не може бити предмет дневно-политичке трговине и уступака уцијењеног корумпираног режима Ђукановића“, истиче он.

„Време је да Црна Гора стане у заштиту својих виталних националних интереса и да пошаље јасну и снажну поруку великоалбанским екстремистима да добро воде рачуна о својим амбицијама, јер Црногорци се могу свађати између себе, али ако буде угрожен територијални интегритет сви ћемо бити заједно на бранику отаџбине,“ закључио је Медојевић.

ИН4С

Тагови: ;