Колика је мржња Украјинаца према  свему што је руско, најочигледнији показатељ је пример шефа полиције у Дњепропетрвску Глуховери Виталија. Наиме, шефа полиције у Дњепропетровску који је недавно именован на ову дужност , може скупо коштати ношење тренерке са натписом СССР, пише агенција «Руско пролеће».

Глуховери је изложен жестоким критикама на друштвеним мрежама због ношења одеће на којој пише СССР.  Фотографију Глуховерија у спорној тренерци је објавио на свом Фрјсбук профилу један од припадника добровољачких одреда украјинске војске, Роман Синицин.

На слици Глуховери стоји на риви у црвеној тренерци на којој је великим словима написано СССР.

Фотографија је изазвала интензивну расправу — да ли је могуће да се човеку који носи овакву одећу додели тако одговоран положај ?

Саветник Министарства унутрашњих послова Антон Герашченко је покушао да оправда новог начелника полиције у Дњепропетровску  тврдећи да је та слика стара више од једне деценије.

«Ако ће се судити човеку на основу ношења тренерке од пре десет година, онда извините, ми нећемо изградимо јаку и просперитетну земљу»,  рекао је Герашченко.

Тагови: ; ;