Лидер Алијансе за будућност «Косова» (ААК) Рамуш Харадинај рекао је да би требало неко да дође и уништи агенду Србије којом се она руга «Косову». Он каже да је и сам био плен ове агенде, јер је више од три месеца био у притвору француских власти.

У емисији „Рокум рол“ на ТВ Рокум, Харадинај је рекао да би „требало казати Европској унији (ЕУ), а посебно САД, да ми нисмо народ да се неко поиграва и руга са нама!“, наводи портал „Инфо кс“, а преноси «Спутњик».

„На ову тему Европа не ради ништа. Захвалан сам Берлину, који је имао јасан приступ за мене, али када је у питању Брисел, ово није фер, јер се на Балкану ЕУ види као страна која не може да увери странке да донесу тешке одлуке. Требало би да реагује Америка и да Србији покаже њено место“, додао је Харадинај.

Он је рекао да Србија треба да избрише Космет из преамбуле њеног устава.

„Ако Европа и Америка не одраде овај посао, онда нам не преостаје ништа друго него да уведемо реципроцитет, док они држе «Косово» у свом Уставу, онда је ред и на нас да трећину њихове територије уврстимо у нашу територију“, рекао је Харадинај.

„Неће више да се с нама поиграва лош комшија“, додао је Харадинај.

Он је казао да уколико постане Премијер, а Србија за то време не избрише Космет из свог Устава, онда ће он убацити трећину српске територије у «њихову», почевши од Ниша.

 

Извор: «Новости»

Тагови: ; ; ; ; ; ; ;