Заменик шефа специјалне мисије ОЕБС-а Алекандар Хуг стигао је у Луганск да преиспита резултате истраге о експлозији аутомобила, саопштио је руководилац Њуз фронта (News Front) Константин Книрик на својој страници на Фејсбуку.

«Наш поуздани извор обавештава да је јуче у Луганск стигао инкогнито шеф Мисије ОЕБС-а Хуг, ноћ је провео у Стаханову, а пре доласка у Луганск се шетао по Северодоњецку и састајао са својим људима», написао је Константин Книрик.

Он је истакао да интерна истрага о експлозији аутомобила ОЕБС-а потврђује умешаност кијевске хунте.

«Интерна истрага о експлозији аутомобила ОЕБС-а потврђује чињеницу дасу експлозију организовали припадници украјинске војске, али како то рећи јавности? Хуг се упознаје са интерним резултатима истраге», рекао је Книрик.

У том смислу одвија се дилема у мисији ОЕБС-а — колико је њиховим члановима сигурно да остану у ЛНР, па чак и да ли ће специјана мисија ОЕБС-а опстати у Луганску, обавестио је руководилац агенције.

«Поставља се такође питање и о томе да је украјинска војска почели илегално да користи симболе ОЕБС. Напред се крећу бели аутомобил са заставама и обављају извиђачке послове, мада то нису представници специјалне мисије већ аутомобили украјинске војске», додао Константин Книрик.

Тагови: ; ; ; ; ;