Српске дипломате добиле инструкције поводом изјаве бившег шефа мисије ОЕБС на КиМ: На сваком месту и у свим контактима у међународној арени саговорнике треба упознати са Вокеровом улогом

Српске дипломате добиле су прецизне инструкције да на сваком месту и у свим контактима у међународној арени саговорнике упознају са скандалозном улогом некадашњег шефа мисије ОЕБС на КиМ Вилијама Вокера у дешавањима на Космету која су била окидач за НАТО бомбардовање Југославије.

Према нашим информацијама, на јучерашњој седници Владе Србије начелно је договорено да се у наредном периоду размотри читав низ потеза и мера које би Србија могла да повуче након што је бивши амерички дипломата, који се сматра креатором случаја Рачак, обелоданио да има план за остварење пројекта «велике Албаније». У оптицају контрамера је и могућност да се Вокеру забрани улазак у Србију.

Политички и дипломатски кораци су већ предузети према две важне међународне организације. У УН ће о ставовима Србије у уторак, 16. маја, говорити министарка правде Нела Кубуровић, док ће шеф дипломатије Ивица Дачић послати писмо у ОЕБС, у чије име је Вокер деловао на Косову.

Иначе, Албанци не одустају од провокација, па су се, тако, одлазећи председник Албаније Бујар Нишани и Хашим Тачи састали јуче у Приштини и поручили «да Албанци никада нису били јединственији, где год се налазили — у Албанији, на «Косову», Македонији, Црној Гори, у Прешеву или дијаспори».

Нишани, кога је Тачи одликовао орденом слободе, рекао је да је национално питање Албанаца «света ствар».

 

Извор: Новости

Тагови: ; ; ; ; ; ; ; ; ;