Председник САД, је очигледно намерно подесио да се у исто време састане са руским министром иностраних послова Сергејем Лавровим, а потом и са министром иностраних послова Украјине Павлом Климкиним, али су медији обратили пажњу само на посету Лаврова, преноси ТВ канал Фокс Њуз.

Председник Доналд Трамп је у среду одржао одвојене састанке са министрима иностраних послова Русије и Украјине: Сергејем Лавровим и Павлом Климкиним како би препоручио Москви и Кијеву да нормализују односе.

У  интервјуу за Фок Њуз, који је делимично емитован у петак, Трамп се пожалио да је медијско покривање његовог рада као председника пристрасано, и да недостају веома важни потези.

 «Ја сам врло активан председник, радим на проблему Кине, Јапана, Северне Кореје, ја сам  решавао све ове проблеме», рекао је он.

фотографија Климкина и Трампа којом се покушава показати присност односа САД и Украјине

«Пре неки дан, руски министар иностраних послова је дошао да се састане самном а одмах након тога је дошао и министар иностраних послова Украјине, они (медији) то нису објавили «, рекао је лидер САД

Рекао сам: » Момци неопходно је да се склопи мир, желите ли мир «.

Амерички председник је рекао да су амерички медији много пажње посветили доласку Лаврова и посету Климкина у тишини испратили.

Трамп се похвалио састанцима са Лавровим и Климкином на Твитеру

 

«Они су извештавали само о доласку руске стране»,  рекао је Трамп.

Лавров је стигао у САД у уторак увече.  У среду, Лавров се састао у Вашингтону са америчким државним секретаром Реком Тилерсоном и председником Трампом.

Климкин се, такође у среду састао са америчким потпредседником Мајком Пенсом, а затим имао кратак разговор са Трампом.

 

Тагови: ; ; ;