Данас су браћа и сестре из Русије поново седели у школским клупама из само једног разлога-полагања испита братске љубави. Полагали су га у Првој руској међународној школи у Београду „Валентина Терешкова“. Положили су га, као и много пута до сада. Са највишим оценама.

Није то сасвим обичан испит, то је испит који се преноси кроз векове. И углавном, успешно полаже.

Та успешност је данас потврђена у Првој руској Међународној школи, названој по чувеној првој жени космонауту- ВалентиниТерешковој.

Да би малишани у школи могли стицати нова знања и упознати се са руском књижевношћу побринули су се руска Хуманитарна мисија у Београду и руски фонд Културе, чија је представница Јулија Суботина-Михалковауручила симболичан поклон у виду неколико књига директорки школе.

Библиотека школе Валентина Терешкова  је овом приликом постала богатија за преко 500 књига руских издавача.

Након церемонијалног дела, на општу радост малишана- будућих полазника школе, и њихових родитеља, уследио је наступ Ансамбла «Солценворот».

Игре и песме које најбоље осликавају Русију и руски културу, пропраћене су великим аплаузима.

Да би програм био још занимљивији, чланови ансамбла су са бине силазили међу публику, или пак публику одводили на бину.

Тако смо имали прилике да видимо маме и тате  будућих школараца како заједно са браћом и сестрама из Русије, покушавају ускладити мелодију и кораке, на опште задовољство малишана у публици.

Чак је и менаџер школе Бошко Козарски заједно са мелециким асистентом Јулијом, показао своје уметничке способности на необичном руском инструменту, који подсећа на ксилофон, али је од дрвета и прозводи јако интересантне звукове.

Подсећамо, да ће сутра, у недељу 14 маја, са почетком у 12.00 часова централним улицама Београда продефиловати кадети Московског музичког кадетског корпуса.

Текст и фото Лола Ђорђевић

Тагови: ; ; ;