Прва руска међународна школа у Београду «Валентина Терешкова» и Српско-руски образовни центар ће у недељу 14 маја са почетком у 12.00 часова одржати Парадни концерт војног руског оркестра «Московаки кадетски музички корпус» по централним трговима и улицама Београда.

Фонд руске културе, под покровитељством редитеља Никите Михалкова, ће овом приликом донирати и библиотеку новоотвореној руској школи у Београду.

«Уз свесрдну подршку Сергеја Шојгуа и Министарства одбране Руске Федерације, имамо прилику да у Београду присуствујемо овом лепом и свечаном догађају. Више десетина војних кадета у свечаним униформама ће, уз извођење најпопуларнији маршева, продефиловати Кнез Михаиловом улицом и одржати концерт на Тргу Републике. Позивам све грађане Београда да нам се придруже у недељу у подне на Тргу Републике, па да сви прошетамо са војним оркестром на својеврсној паради победе», рекао је менаџер школе Бошко Козарски.

«Драга наша српска браћо, позивамо вас на наш концерт на коме вам нећемо само поклонити само нашу уметност, већ и парче руске душе», пише у званичном видео позиву за овај концерт и дефиле.

Преносимо вам снимак војног руског оркестра «Московаки кадетски музички корпус» у Центру «Сава» у Београду. Изводе песму «Тамо далеко» на одличном српском језику.

Vraća Rusi izvode Tamo daleko ??? Orkestar Moskovskog muzičkog kadetskog korpusa

Опубликовано Lola Djordjevic 13 мая 2017 г.

 

Ката

Снимак Лола Ђорђевић

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;