Премијер у оставци и председник Демократског савеза Косова Иса Мустафа изјавио је да се више неће кандидовати за премијера Косова.

Мустафа је, на обележавању 27 година од оснивања огранка Демократског савеза Косова (ЛДК) у Истоку, саопштио да ће заједно са потпредседницима, председницима огранака и структуром партије бити одлучено ко ће бити будући премијер Косова испред ЛДК.

Мустафа је казао да се поноси радом председника општина из редова ЛДК-а, као и министрима из ЛДК-а, који су радили добро и у интересу грађана.

У вези досадашње владајуће коалиције, Мустафа је казао да би када би се вратила 2014. поново урадио исто, јер је коалиција с Демократском партијом Косова (ПДК) направљена за добробит Косова.

«Они својим деловањем нису преварили нас, него себе”, казао је Мустафа и додао је Влада радила добро, да је дат посебан смер развоју економије и да ни један од министара није био корумпиран, истакао је Мустафа.

Такође је нагласио да ће ЛДК дати шансу младим људима, који ће понудити перспективу земљи.

Председник Косова Хашим Тачи је расписивао превремене изборе за Скупштину Косова за 11. јуни 2017. године, након што је Скупштина изгласала неповерење влади Исе Мустафе.

Иако је захтев за изгласавање неповерења Влади Косова поднела опозиција, Влада је срушена гласовима посланика Демократске партије Косова Кадри Веселија, која је била део владајуће коалиције.

Тагови: ;