После повређивања Михаила Чађеновића које се десило приликом насилног довођења из ЗИКС-а у Виши суд 5. маја 2017. године, а које се покушало од стране правосуђа и Министарства правде Владе ЦГ заташкати и сакрити од јавности, данас је актуелна власт починила још један тежак злочин у односу на Чађеновићева права која су гарантована Уставом и законима ове земље, наводи се у саопштењу Нове српске демократије.

„Наиме, по жељи Михаила Чађеновића и на његов позив, Епископ будимљанско – никшићки господин Јоаникије је у договору са Михаиловим родитељима, а након обавештења из суда о одобравању ванредне посете, јутрос дошао у ЗИКС. Тамо је допао у веома непријатну ситуацију јер је запосленима дуго времена требало да се сете „ко је тај Чађеновић“, па до накнадне констатације да је Владика Јоаникије посету могао остварити јуче, али не никако и данас“, каже се у саопштењу.

Из НСД истичу да непријатност која је направљена овом жалосном ситуацијом, којом је спречен сусрет архијереја Српске православне цркве са невино утамниченим сужњем Чађеновићем, најбоље је описана питањем које је Владика Јоаникије морао да постави униформисаним представницима власти, приликом трајања овог разговора: „Да ви то нећете и мене да ухапсите зато што сам дошао да посетим затвореника?“

„Након одбијања било какве могућности да Михаило Чађеновић разговара са духовником своје Цркве, Владика Јоаникије је благословио Михаиловог оца Миљана и предао му скромне поклоне које је спремио за његовог сина. Владику су испред ЗИКС-а поздравили председник НСД Андрија Мандић, Михаилов отац Миљан Чађеновић и његов тетак Рајко Лекић, и захвалили му се на доласку“, наводи се у саопштењу.

Тагови: ; ;