Преко 2000 активиста «Луганског удружењења младих» је данас положило заклетву на верност Републици. Церемонија је одржана у центру Луганска крај споменика «Они су бранили отаџбину» у оквиру свечаности поводом Дана Републике. Након полагања заклетве, млади су промарширали кроз центар града до Позоришног трга.

Ауторски снимак дописника News Front Александра Кијевског

«Данас смо установили нову традицију да млади људи положе заклетву верности Републици у част њеног рођендана. На тај начин још једном показујемо свету да живимо и да постојимо», рекао је координатор Удружења Денис Мирошниченко.

«Данас обележавамо тачно три године од како смо почели и, можемо рећи са сигурношћу, да смо заједно постигли одличне резултате», рекла је заменица шефа администрације вође Републике Ирина Запорожцева.

Пре три године, 11 маја 2014 године, у ЛНР је одржан референдум о самоопредељењу ЛНР и ДНР. Излазност у Луганску је била 81%, а у региону Доњецка 75%. За самоопредељење ЛНР је гласало 96,2% бирача, а у ДНР 89,7%. 12 маја 2014 године је проглашен суверенитет Доњецке и Луганске Народне Републике.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;