У нашој 16. по реду емисији анализирали смо најважније догађаје у свету и код нас:

Пала влада такозване „републике Косово“. Ситуацију је за NewsFront прокоментарисао директор Балканског центра за међународнусарадњу Виктор Колбановски. Руски политичар је рекао да «у одсуству озбиљних аргумената за оставку владе Исе Мустафе овакав сценариоможе се објаснити само каодиректан указ америчких власти косовским Албанцима у вези са убрзањем имплементације пројекта «велика Албанија».

Председник СДСМ Зоран Заев и претендент на премијерску функцију, Македонију види као 30-ту чланицу НАТО-а, с тим што је, како је рекао, претходно неопходно решити спор са Грчком око имена.

У Русији и многим земљама широм света прослављен је Дан победе. Традиционално одржана је и чувена акције „Бесртни пук“, погледајте како је то било (снимци из различитилх градова кратко, најдужи из Београда, без коментара). Руска амбасада у Београду организује пријем поводом прославе руског државног празника, Дана победе. Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин честитао је 9. мај — Дан победе у Другом светском рату, невиђеном у историји човечанства.Пожелио је српској браћи мирно небо изнад главе.

Истих дана, од 9. до 11. маја у руском граду Вороњежу се одржавао пријем делегације из Црне Горе на челу које је посланик Демократског фронта и лидер Демократке народне партије Милан Кнежевић. Разговарало се о могућностима развоја економије, туризма, веза између политичких и омладинских организација упркос гласању дела парламента о учлањењу у НАТО и санкцијама које је званична Подгорица увела Русији. Послушајте говор господина Милана Кнежевића на вороњежком универзитету.

Тагови: ; ; ; ; ; ;