Тражим од Вашингтона да се врати на Балкан. Вашингтон је добар у завршавању ствари између Косова и Србије. Ако они не дођу да нам помогну, онда не би требало једноставно да чекамо, већ да одрадимо своје послове, нова је порука лидера Алијансе за будућност Косова и некадашњег команданта такозване ОВК Рамуша Харадинаја.

„Брисел мора да одлучи, да нам каже да ли може да заврши посао између «Косова» и Србије. Ја верујем да то не могу, зато тражим од Вашингтона да се врати на Балкан. Немамо луксуз да чекамо на ко зна кога“, рекао је Харадинај.

Вучић и Путин у Кини разговарали о све учесталијим претећим изјавама Албанаца из региона

Како преноси приштинска телевизија „Клан“, он је, на данас одржаном скупу странке у Подујеву подсетио и на то да Република Србија и даље има Косово и Метохију у свом уставу.

„Запамтите, Србија још увек има Косово у њеном уставу. Ако га не уклони из свог устава, зашто да немају тачку у Уставу и за расељене људе из албанских земаља који су некада били тамо“, додао је.

Данашња Харадинајева порука само је једна у низу које је, откако је стигао на Космет из Колмара, упутио јавности и високим званичницима Републике Србије.

Нове америчке трупе стижу на Космет

Извор: Коссев/Спутњик

Тагови: ; ; ; ; ; ;