У недељу, 14. маја у граду Дњепропетровск дошло је до пуцњаве у којој је учествовао један од личних телохранитеља лидера нацистичког батаљона  «Десни сектор» Дмитрија Јароша.

Према локалним медијима, тројица пијаних путника, су побеснели  јер је таксиста одбио да одговори на њихов поздрав «Слава Украини.» Они су прво физички насрнули на таксисту, а потом му пуцали у обе ноге.

Сукоб и пуцњава су се догодили у сред бела дана у Дњепропетровску, у улици Медицинској, код броја 47.

Према речима сведока, инцидент је почео када су пијани путници кренули да излазе из такси возила. Двојица путника која су седела иза возача су га напала у тренутку плаћања, док је трећи путник изашао и почео да удара по возилу. Након тога је један од њих извадио оружје, и пуцао таксисти у ноге.

Док је још трајао сукоб, у помоћ колеги стигли су други таксисти, од којих је неко успео да рани једног од нападача. Полиција је привела рањеног нападача, као и још једног, кога су таксисти «ухапсили» док је трећи нападач успео да побегне.

У локалном огранку «Десног сектора» кажу да је један од виновника инцидента- лични телохранитељ Дмитрија Јароша.

Представник локалног огранка «Десног сектора» Асколд Моженко је изјавио да је употреба алкохола, а посебно коришћење оружја ван борбе њиховим члановима строго забрањено, и да се нада «да ће партијско руководство пажљиво размотрити ситуацију и брзо објавити у штампи резултате сопствене истраге».

Тагови: ; ; ; ;