Пољска и Летонија сматрају да све земље НАТО-а морају имати јединствен став када је реч о Русији, изјавио је пољски председник Анджеј Дуда након сусрета са његовим летонским колегом Рајмондсом Вејонисом.

„Разговарали смо о питањима нашег учешћа у Евроатлантском свезу, као и о гаранцијама безбедности наших земаља. То су за нас изузетно важна питања“, рекао је Дуда.

Међутим, како је рекао, велику пажњу посветили су и односима са Русијом, и дошли су до става да НАТО мора да учини све како би његове источне границе биле безбедне.

„Мора да постоји јединство и солидарност свих земаља-чланица како би територија Савеза била апсолутно недељива“, рекао је Дуда.

Он је подсетио и на одлуку са последњег самита НАТО-а, који је прошле године одржан у Варшави, рекавши да је задовољан што ће у Пољској бити формиран батаљон од око 200 војника, који ће бити упућен у Летонију на службу.

Русија је са своје стране у више наврата саопштавала да не представља никакву војну претњу, као и да су све тврдње о томе апсурдне и неосноване.

 

 

СПУТНИК

Тагови: ; ;