Руски председник Владимир Путин изјавио је данас да обавештајне службе морају бити свесне ризика стварања софтвера који може бити искоришћен и као злонамерно средство, алудирајући на вирус «WannaCry».

Путин је, одговарајући на новинарска питања у Пекингу, казао да су у сајбер нападу биле погођене и руске организације, али да није било «значајније штете», преноси Ројтерс.

Он је негирао да Русија стоји иза тог вируса.

Руски председник позвао је друге земље на разговор «на озбиљном политичком нивоу» о проблему сајбер безбедности, преноси Тасс.

«О овом проблему мора да се разговара на озбиљном политичком нивоу», рекао је Путин и подсетио на прошлу годину када је Русија позвала америчке партнере да се заједно позабаве сајбер проблемимна, али је тај предлог одбијен.

«Потпуно смо свесни да дух, кога су створиле тајне службе, може да нашкоди својим ауторима и творцима, уколико се пусти из боце», рекао је Путин.

Руски председник Владимир Путин изјавио је данас да Русија не види потребу да наоружава сиријске Курде, али да ће Москва са њима «одржавати радне контакте».

«За разлику од других земаља ми не објављујемо испоруке оружја курдским формацијама. Не верујемо да морамо почети то да радимо», рекао је Путин, преноси Ројтерс.

Према његовим речима, чињеница што су Курди уукључени у борбу против Исламске државе у Сирији значи да има смисла имати са њима радне контакте, чак и ако то значи само избегавање сукоба.

 

 

Тагови: ;