Ово је била недеља када су Доњецка и Луганска Народна Република прослављале велики Дан победе. Били су велики концерти поводом Дана републике, била је огромна маса људи и све је протекло без икаквих проблема. Овде у Доњецку је одржан велики концерт поводом Дана републике ДНР.

Дакле ви сигурно мислите да ове републике које се још увек боре са чињеницом да се налазе у борбеном положају а посебно део Доњецке области који се налази под сталним украјинским гранатирањем, заслужују више речи уважавања за њихова достигнућа?

Од западних медија, наравно узалуд је то очекивати!Сва западна штампа игнорисала је ове догађаје, највеће у републикама које су формиране 2014 године након што је украјински евромајдан довео на власт нелегитимну и крајње десничарску владу која је на то реаговала негативно или демонстрирањем војних возила или кршењем Минског споразума итд.

На основу тога може се претпоставити да Запад и западни медији не воле «сепаратизам». Али то очигледно није тако. 1999. године западне владе и «наш» британски Тони Блер искористили су рат на косовског региону Србије као повод за почетак НАТО напада на целу Србију и стварање Косова као независне државе косовскох Албанаца.

Историја Косова је дугачка, тешка и крвава и она се различито тумачи. Међутим, као део Србије она има дубок значај, како за саму државу тако и за српске православне манастире који потичу још из 12. века.Што се тиче грађанског рата који је НАТО искористио као повод да интервенише, и за свој брутални утицај, била је неправда која је почињена са обе стране.

 

Међутим они су покренули рат против суверене државе, тадашње Југославије а на страни сепаратистичке Ослободилачке војске Косова коју је само неколико месеци раније, након серије терористичких напада и САД ставила на листу терористичких организација уз напомену да «30 до 50 процената финансија за ОВК иде од наркотика».

Оно што се касније догодило је познато. НАТО је започео напад на Србију, који је из почетка могуће имао за циљ војне циљеве, али касније су скоро свакодневно гађани цивилни циљеви. Током напада погинуло је 2000 цивила од тога 88 деце. А Косово је било формирано као територија независна од Србије.

Данас када Косово признаје 111 од 193 чланице УН западни медији са ентузијазмом говоре о њему.

И Рита Ора «наша» британска поп звезда, која је рођена тамо (на Косову) али је као мала напустила отаџбину и није је ни запамтила, пева епску песму о сну Косова која постаје део масовне пропаганде Запада.

Тако постаје јасно да Запад може да подржава сепаратизам али само сопствени. Због тога за ДНР и ЛНР које се налазе под сталном претњом и бомбардовањем украјинске војске сепаратизам није одобрен. Због тога за њих нема никаквих сексуалних видео клипова, феноменалних наслова, само стално бомбардовање украјинске војске и напади у западним медијима.

 

 

Грејем Филипс

 

 

Тагови: ; ; ; ;