У понедељак 15. маја у Србији, у општини Чајетина је приказан документарни филм “Косово отета светиња” у библиотеци „Љубиша Р. Ђенић“.

Филм је посвећен покрајини Косово и Метохија, територији због које је пре тачно 18 година НАТО извршио стравично бомбардовање Југославије. Он комбинује историјске чињенице и реалност, као и анализу настанка пројекта – Косово — у новијој историји. Овим филмом је приказана реалност овог региона, живот људи и све оно са чиме се суочавају након рата и доласка свих врста миротвораца.

Пројекцији су присуствовали и председник општине Чајетина Милан Стаматовић, ауторка филма Оксана Сазонова и као специјални гост — председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону Драган Станојевић.

Гледаоцима је се обратио председник општине Чајетина.

«Овај филм је показао да ми имамо вековне пријатеље, то су Руси, — рекао је Милан Стаматовић. — Морамо увек бити будни, увек отворених очију и упозоравати на потенциалне опасности младе генерације које нису свесне каква нам опасност прети од стране албанских терориста».

Оксана Сазонова је се захвалила  за организацију премијере, као и за пажњу у вези филма.

«Косово је илустративни пример тога до чега доводе поједина политичка дејства на међународном нивоу и са коришћењем савремених технологија деловања», — рекла је уредница српског News Front-a.

Оксана Сазонова: Косово као основ за многе тренутне ситуације у свету

У интервју за News Front председник Стаматовић је рекао да је филм «фантастичан» а да је руски народ кроз векове увек помагао српском народу.

Цео филм «Косово — отета светиња» је објавњен на Јутуб каналу News Front-a:

Косово — отета светиња. Документарни филм News Front — Србија

Тагови: ; ; ;