Демократска партија Косова, Алијанса за будућност Косова и Покрет Нисма постигли су договор о заједничком наступу на парламентарним изборима 11. јуна, јављају приштински медији.

Претходно, сличан савез склопили су Демократски савез Косова и партија Беџета Пацолија. Покрет Самоопредељење на изборе излази самостално.

Представници три политичке странке проистекле из Ослободилачке војске Косова склопиле су у Приштини савез о заједничком наступу на парламентарним изборима 11. јуна, јављају медији у Приштини.

Вест о коалицији доскора озбиљно завађених бивших команданата ОВК на Фејсбуку је објавио званичник Демократске партије Косова Беким Хаџију, који је написао «Нови почетак — ДПК, АБК и НИСМА».

Коалициони споразум ове три странке био је донекле очекиван, мада су се у прошлости лидери тих партија, пре свих Хашим Тачи жестоко спорили око ратних заслуга и поратног утицаја.

Од избора Тачија на место председника Косова, на челу ДПК се налази некадашњи шеф обавештајне службе ОВК Кадри Весељи.

Договор о коалицији објављен је непосредно пред поноћ, до када су предизборни савези могли да буду пријављени косовској изборној комисији.

Извор РТС

Тагови: ; ;